Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αλλάξτε την ζωή σας!

Ασχολούμαι με το ίντερνετ μάρκετινγκ (και γενικά με τους τρόπους που μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα από το ίντερνετ) περίπου 3 χρόνια.

Καταλαβαίνω πολύ καλά την επιφύλαξη και τον φόβο σου όταν ψάχνεις για πληροφορίες και ιδέες ώστε να κρίνεις αν αξίζει να ασχοληθείς με αυτήν την δουλειά. Να κάνεις τουλάχιστον μια προσπάθεια. Ακριβώς το ίδιο ένιωθα κι εγώ στην αρχή και είναι φυσιολογικό.
Όμως κάπου ή κάπως πρέπει να κάνεις μια αρχή. Το σίγουρο είναι οτι στο ίντερνετ διακινούνται εκατομμύρια δολλάρια καθημερινά. Συνεπώς σίγουρα πρέπει να υπάρχουν τρόποι να εμπλακείς κι εσύ σε κάποιες συναλλαγές για να κερδίσεις κάποιες προμήθειες. Τί είναι αυτό που σε τρομάζει και δεν κάνεις το πρώτο βήμα; Πιστεύεις οτι δεν θα τα καταφέρεις; Πιστεύεις οτι δεν έχεις τις γνώσεις για να το κάνεις; Πιστεύεις οτι στην γωνία καραδοκούν κάποια κοράκια έτοιμα να σε εκμεταλλευτούν; Μήπως ψάχνεις να ασχοληθείς με κάτι χωρίς να επενδύσεις ούτε ένα ευρώ;
Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται τίποτα χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις κάποια χρήματα. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μια δική σου επιχείρηση χωρίς να χρεαστείς ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι οτι στο ίντερνετ σου δίνεται η δυνατότητα να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση με το μικρότερο δυνατόν κόστος. Μπορείς να έχεις ένα μαγαζί που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την βδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο, και που απευθύνεται σε μια αγορά μεγαλύτερη από αυτήν που θα απευθυνόταν ένα συνοικιακό μαγαζί. Επίσης δεν απαιτεί την φυσική σου παρουσία για τόσες ώρες καθημερινά. Σαφώς και χρειάζεται δουλειά, αλλά όχι καθημερινή και όχι τόσες πολλές ώρες. Τα πλεονεκτήματα της online επιχείρησης είναι πολύ μεγάλα. Αξίζει να κάνεις μια σωστή προσπάθεια, έστω κι αν αποτύχεις.
Το ρίσκο της επένδυσης είναι τόσο μικρό που δεν θα επηρεάσει την ζωή σου, ή τα οικονομικά σου. Το θέμα λοιπόν είναι να αλλάξεις νοοτροπία και να αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά αν θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου. Μπαίνοντας σε sites προσπαθώντας να βρεις πληροφορίες που θα σε κάνουν να κρίνεις αν αξίζει να ασχοληθείς, δεν θα καταλήξεις ποτέ σε μιαν απόφαση. Όλοι υπόσχονται πως έχουν τον τρόπο να σε κάνουν πλούσιο. Πώς μπορείς να κρίνεις αν λένε αλήθεια, ή σε κοροϊδεύουν; Μόνο αν κάνεις την αρχή θα μπορέσεις να κρίνεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνεις χρήματα σε όποιον σου αραδιάζει λόγια και υποσχέσεις.
Δυστυχώς όλοι στην αρχή επηρεαστήκαμε από παχιά λόγια και ξοδέψαμε άσκοπα χρήματα δεξιά και αριστερά. Αυτό όμως μας οδήγησε κάπου. Μπορέσαμε να αποκτήσουμε κρίση και τώρα καταλαβαίνουμε με μια ματιά ποιος είναι σοβαρός και ποιος είναι κομπογιαννίτης.
Αν όντως θέλεις να ασχοληθείς με αυτήν την δουλειά, κάπου πρέπει να κάνεις μια αρχή. Η σωστή αρχή είναι να εκπαιδευτείς έτσι ώστε να μπορέσεις σωστά τις γνώσεις που θα αποκτήσεις. Μην είσαι ανυπόμονος και μην περιμένεις να πλουτίσεις μέσα σε μια μέρα. Αυτό, σου το εγγυώμαι εγώ, είναι αδύνατον. Αυτή την εποχή κυκλοφορούν τρόποι να κερδίσεις εισόδημα γρήγορα με προγράμματα που τρέχουν αυτόματα τις καμπάνιες και τα προϊόντα που προωθείς, αλλά και αυτά για να τα δουλέψεις σωστά πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις. Το online marketing δεν είναι για άσχετους. Απαιτεί να έχεις κάποιες γνώσεις.
Κάνε σήμερα κιόλας το πρώτο βήμα! Δεν απαιτεί πολλά χρήματα εκ μέρους σου.
Διάβασε το επόμενο post. Σίγουρα σε ενδιαφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου